site in English, click here  

Nyheder & presse

BFTL bringer her udvalgte oplysninger fra pressen.

Useriøse kanindræber-ture skader kursus-branchen

Konference. Bliver dine medarbejdere dygtigere eller gladere af gåture på glødende kul eller klatreture i kornsiloer? Brancheforeningen For Teambuilding og Ledertræning satte onsdag etik på dagsordenen.
Der skal være en sammenhæng mellem fornuft, formål og sikkerhed, når virksomheden sender sine medarbejdere på teambuildingkurser.

Markedet for teambuilding og ledertræning er generelt i vækst, men historier om kursusdeltagere der kommer til skade på mere eller mindre kontrollerede teambuildingkurser, falder ned fra kornsiloer, brænder fødderne på glødende kul eller bliver deprimerede, fordi de ikke tør lade sig slæbe efter en speedbåd, sætter branchen i et skadeligt lys.

- Mange afholder sig fra at benytte vores kursusmuligheder, fordi branchen er usikker og ugennemskuelig. Og så vælger virksomhederne den sikre løsning: En foredragsholder og kursusdeltagerne på stole i et klasseværelse, sagde Michael Ellekjær, formand i BFTL, Brancheforeningen For Teambuilding og Ledertræning, ved en konference, der havde etik i kursusbranchen øverst på dagsordenen.

Krav fra erhvervslivet

TDC har haft flere uheldige episoder fremme i pressen, hvor medarbejdere har lidt fysisk eller psykisk overlast i forbindelse med teambuildingkurser.

- Derfor har vi gennemgået en proces for at udarbejde et stykke værktøj og skabe en gruppe af leverandører, som ledere og chefer kan benytte sig af, før de sender medarbejderne på uddannelse, fortalte Rudolf Kjeldsen, sektionsleder for uddannelser hos TDC. Og dette værktøj indeholder i vid udstrækning en række krav, som leverandørerne af teambuilding og kurser i al almindelighed skal leve op til.

Placering af ansvar

TDC forlanger, at leverandøren kan præsentere en uddybende beskrivelse af kursusforløbets metode og formål samt kopier af relevante certificeringer og godkendelser. Men samtidig skal leverandøren også kunne vurdere den psykiske og fysiske risikofaktor, ved at lade deltagerne gennemgå kursusforløbet - i samarbejde med ledelsen hos TDC. Det handler om, at der er taget ansvar for medarbejdernes sikkerhed, før de tager på kursus.

- Vi prøver at trække vores leverandører ind som et mellemled, for det her er et fælles problem. Vi ønsker selvfølgelig at tilbyde vores medarbejdere får den bedste udvikling, men samtidig ønsker vi ikke at nogen kommer til skade eller bliver kede af det, sagde Rudolf Kjeldsen.

Mere etik

Uanset om man sender sine medarbejdere på rafting ned af Victoria-vandfaldet for at styrke deres sammenhold, eller sender mellemledergruppen på kursus i strategisk markedsanalyse, er teambuilding og lederkurser kommet for at blive.
- Og det er på tide, at de etiske rammer bliver sat på dagsordenen også i denne branche. Også hos arbejdsmarkedsstyrelsen og arbejdstilsynet, mener Michael Ellekjær.
Skrevet af: Af Anders Kanberg Skrevet dato: 22-06-2006
Kilde: Erhvervsbladet onsdag 21. juni 2006

Link til artikel:

Materiale herfra må ikke bruges uden aftale med forfatteren.
OBS - artiklerne KAN være slettet fra avisen/kilden, så links KAN være ugyldige!

BFTL – Brancheforeningen for teambuilding og ledertræning | Dansk Erhverv, Børsen | 1217 København K | Telefon 22 88 66 31 |

Medlemmer af BFTL: Carsten Brandt PersonaleUdviklingKlatreparken Aalborg,  Banff PeopleAction Tour BornholmEvent Fabrikken,

CoastZoneOutdoorsports ApSMADIERee Park,  Gerdsen - for a change - Klatreparken Randers og Aalborg - Teambuildingkompagniet - Highpark Sønderjylland


© Copyright BFTL 2015